Beste opblaasbare jacuzzi: de top 5 van 2023

Laatste update: april 2024
Gereviewed door: Nathalie

Gereviewed door: Nathalie

De nummer 1

Bestway Lay Z Spa Miami Bubbelbad

4.7/5
De Lay Z Spa Miami is een opblaasbare whirlpool waar je heerlijk in kunt ontspannen. De jacuzzi is voorzien van 81 massagestralen en kan tot 40 graden warm worden. De onderkant is bedekt met memory foam wat heerlijk comfortabel zit. De Lay Z Spa Miami is eenvoudig op te zetten. De Lay Z Spa Miami wordt geleverd met een krachtige pomp.

Wie wil er niet een eigen luxe jacuzzi hebben? Helaas zit hier vaak een hoog prijskaartje aan. Ook neemt een vaste jacuzzi vaak veel plek in.

Een opblaasbare jacuzzi is een bad dat je makkelijk kunt opzetten waar en wanneer je maar wilt. Dit kan zowel binnen als buiten. Na gebruik kun je ‘m ook eenvoudig weer opbergen. Je hebt een pomp nodig om het bad op te blazen. Vervolgens vul je het bubbelbad met water en stel je de gewenste temperatuur. Geniet van de heerlijke bubbels en kom volledig tot rust!

De top 5

1. Bestway Lay Z Spa Miami Bubbelbad

Dit bubbelbad is voorzien van 81 massagestralen en kan tot 40 graden warm worden. Het is geschikt voor 2 tot 4 personen.

2. Bestway Lay-Z Spa Jacuzzi Tahiti

Dit bubbelbad is geschikt voor 2 tot 4 personen. De jacuzzi beschikt over geïntegreerde LED verlichting.

3. Bestway Lay-Z-Spa Havana Jacuzzi

De Havana Lay-Z-Spa is geschikt voor 4 personen. Het bubbelbad heeft 81 airjets en kan verwarmd worden tot 40 graden celcius.

4. Intex Pure Spa Bubble Therapy

Dit bubbelbad biedt ruimte voor 4 personen. Het bubbelbad heeft groot motorblok met krachtig filter- en verwarmingssysteem.

5. AREBOS Jacuzzi Opblaasbaar

Dit vierkante opblaasbare bubbelbad biedt plaats voor 6 personen en beschikt over 130 airjets.

Hoe houd ik mijn opblaasbare jacuzzi schoon?


Je eigen jacuzzi in je tuin hebben staan, is een geweldige luxe. Toch kun je niet alleen maar genieten en achterover leunen. Als eigenaar van een opblaasbare jacuzzi zul je wel enig onderhoud aan het bad moeten plegen. Hierbij een aantal tips over hoe je het beste je jacuzzi schoon kunt houden.

Voorkom vuil in het water
Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Dit geldt ook voor je opblaasbare jacuzzi. Zo zijn er aantal manieren waarop je kunt voorkomen dat er vuil in het water terecht komt. Dit betekent dat je achteraf minder moet schoonmaken. Wanneer je in het bad stapt, kan er veel vuil in het water terechtkomen. Zo kan er gruis of gras aan je blote voeten of slippers blijven hangen. Zet daarom een voetbadje bij je jacuzzi. Zo kun je hier eerst het vuil van je voeten afspoelen voordat je het bad instapt. Daarnaast kan er veel vuil het water inwaaien. Denk hierbij aan zand, bladeren of insecten. Veel opblaasbare jacuzzi’s komen met een handig doek of koop die erbij. Zo kun je het bad afschermen en wordt het water niet te vuil.

Desinfecteer het water
De hygiëne van het water in je jacuzzi is erg belangrijk. Zo voorkom je onder andere de mogelijkheid van het verspreiden van ziektekiemen. Reinig het water na gebruik met een desinfectiemiddel. Dit zorgt ervoor dat alle micro-organismen worden gedood. Niet alleen mensen houden van warm water, ook micro-organismen. Voordat ze zich gaan vermenigvuldigen, kun je ze eenvoudig verwijderen met een desinfectiemiddel.

Vervang de ingebouwde filters regelmatig
In een opblaasbare jacuzzi zitten altijd ingebouwde filters. De filters houden het water goed schoon, maar moeten wel regelmatig worden vervangen. De filter voorkomt dat haren, vuil en insecten zich gaan opstapelen en in het water worden rondgepompt. Lees goed de aanbeveling in de bijgeleverde handleiding hoe vaak deze filter vervangen moet worden. Dit is meestal om de 6 weken of één maand. In de tussentijd kun je de filter ook schoonhouden. Hoe beter je de filters schoonmaakt, hoe langer de filter zal meegaan en hoe minder vaak je ‘m moet vervangen. De filter raakt namelijk verstopt met vuil en haren, hierdoor kan de filter zijn werk niet meer optimaal doen. Haal de filter uit het bad en was de filter onder de kraan met water.

Vervang het water maandelijks
Het wordt aangeraden het water in je opblaasbare jacuzzi elke maand te vervangen. Hoe vaker je het bad gebruikt, hoe sneller je het water uiteraard zal moeten verversen. Je voorkomt hiermee dat bacteriën of algen zich gaan ophopen in het bad. Laat het water op een veilige plek wegvloeien en vul het bad opnieuw met behulp van een tuinslang.

Maak het bad grondig schoon
De filter van de opblaasbare jacuzzi doet helaas niet alles. Je zult zelf ook aan het werk moeten gaan om de jacuzzi grondig schoon te maken. Nadat je het bad hebt laten leeglopen, is het tijd om aan de slag te gaan. Pak hierbij een emmer met een ontsmettingsmiddel op chloorbasis, een spons, een tuinslang en een borstel. Verwijder de aanslag op de waterlijn en al het vet en vuil. Zo zorg je ervoor dat alle bacteriën verwijderd zijn.

Berg de jacuzzi veilig op
Het grote voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat je het bad eenvoudig kan afbreken en opbergen wanneer je het niet nodig hebt. Zo kun je de jacuzzi in je schuur of zolder bewaren voor het volgende gebruik. Zorg er wel voor dat je het bad zorgvuldig opbergt. Zo is het zeer aan te raden het bad terug te stoppen in de oorspronkelijke verpakking. De meeste jacuzzi’s zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal waar muizen maar al te graag aan knagen, dus zorg dat de verpakking goed gesloten is. Zorg ervoor dat de plek vrij is van scherpe voorwerpen die het bad zouden kunnen beschadigingen.

Veelgestelde vragen

Bij het kiezen van een opblaasbare jacuzzi zijn enkele belangrijke aspecten te overwegen: de kwaliteit van het materiaal, de capaciteit (hoeveel personen kunnen erin), energie-efficiëntie voor lopende kosten, eenvoud van installatie en onderhoud, en extra functies zoals verwarmingssnelheid, massagestralen en digitale bediening.
De kosten van een opblaasbare jacuzzi per maand zijn afhankelijk van de aanschafprijs, onderhoudskosten en energiekosten. Rekening houdend met al deze factoren, kan een opblaasbare jacuzzi variëren van €30 tot €150 of meer per maand, exclusief de afschrijving van de aanschafprijs. Deze kosten kunnen echter variëren, afhankelijk van hoe vaak de jacuzzi wordt gebruikt en waar je woont.