IJsbad kopen? Dit is de top 5 van 2023

Laatste update: juni 2024
Gereviewed door: Nathalie

Gereviewed door: Nathalie

De nummer 1

Lagoon® IJsbad 85 cm XXL

4.7/5
De nummer 1 van onze toplijst is het Lagoon IJsbad. Het is ontworpen om gemakkelijk op te zetten en op te bergen, waardoor het een praktische keuze is voor thuisgebruik. Het bad heeft een diameter van 85 centimeter en is daardoor ook geschikt voor langere mensen. Het wordt geleverd met een isolerende afdekhoes.

De stevige aanraking van ijzig water tegen onze huid, een adrenaline-boost die elke vezel in ons lichaam wakker schudt.

Het is meer dan zomaar een bad; het is een eeuwenoude wellness-behandeling die door vele culturen wordt geëerd en tegenwoordig een hernieuwde populariteit kent. Van atleten tot gezondheidsfanaten, de roep van het ijsbad is sterk en verleidelijk.

In deze toplijst zullen we dieper ingaan op de top 5 ijsbaden waar je je in kunt onderdompelen. Of je nu op zoek bent naar een verjongende ervaring, een uniek avontuur of misschien wel beide, deze ijsbaden zullen je niet teleurstellen.

De top 5

1. Lagoon® IJsbad 85 cm XXL

Dit IJsbad is geschikt voor langere mensen. Beschikbaar in de maten 85 of 75 cm.

2. Retino™ IJsbad XXL

Eenvoudig in elkaar te zetten. Niet beschikbaar in andere maten.

3. Spätter Portable IJsbad

Stevig 3-laags IJsbad. Inclusief luchtpomp, afvoerbuis en opbergtas.

4. FrozenTubs IJsbad

Dit IJsbad is van sterk kwalitatief materiaal. Dit is wel een prijzig IJsbad.

5. AYOO® Opblaasbaar IJsbad

De beste budget optie. Dit is een IJsbad die je eenvoudig zelf kunt opblazen. Watercapaciteit van ruim 140 L.

Veelgestelde vragen

Voor beginners wordt aangeraden om te starten met ijsbaden van 1 tot 2 minuten, geleidelijk opbouwend tot maximaal 10-15 minuten. Luister altijd naar je lichaam om te voorkomen dat je onderkoeld raakt. Mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, moeten medisch advies inwinnen voordat ze beginnen met ijsbaden.
IJsbaden kunnen helpen bij spierherstel, pijnverlichting, verbetering van het immuunsysteem, verhoogde mentale helderheid en verbeterde bloedcirculatie. Ze kunnen ook bijdragen aan gewichtsverlies door de stofwisseling te stimuleren. Het is echter belangrijk om medisch advies in te winnen, omdat ijsbaden niet voor iedereen geschikt zijn.